Szereztem egy jó kis nyomtatót

Egy ismerősöm nemrég felhívott, hogy nem szeretném-e megvásárolni tőle a nyomtatóját, mert neki már nem lesz szüksége rá.  Elsősorban azért volt eddig ilyen készüléke, mert a céges dolgait azon fénymásolta ki. Nekem úgyis szükségem volt egy gépre, a saját privát ügyeim intézésre, így úgy döntöttem, hogy megvásároltam tőle. Eléggé új modellről volt szó, ami kifogástalanul működött, és jóval olcsóbban is hozzájutottam így, mintha újonnan szereztem volna be egy elektronikai üzletben.

Géza rendes volt, mert a feleslegessé vált festékpatronjait is olcsóbban eladta nekem. Még a beüzemelésben is segített, mert én eléggé ügyetlen vagyok ezekben a dolgokban. Megmutatta, hogy hogyan is működik a berendezés. Pár perc elég volt hozzá, hogy tejes magabiztossággal kezeljem. A lányomnak is jól fog jönni, mert az egyetemi tanulmányai miatt nagyon sokat kell nyomtatnia, amit eddig a fénymásoló szalonokban kellett elintéznie. Mostantól ezt otthon is kényelmesen meg fogja tudni tenni, és nem kell rohangálnia összevissza egy pendrive-val.

Rákérdeztem Gézánál, hogy miért adja el a nyomtatóját. Elmondta, hogy a cégének a székhelyét áthelyezte egy székhelyszolgáltatást nyújtó társasághoz, mert már megunta, hogy mennyi hátránnyal is jár az, hogy az otthonában van bejelentve a cége.

székhelyszolgáltatás

Egy székhelynek a fenntartása elég sok adminisztrációs feladattal is jár, és igazából csak ezért kellett neki a nyomtató. Ezt a kellemetlen feladatot átvette tőle ez a kiváló szolgáltató, így neki már csak a cége tényleges tevékenységével kellett tovább foglalkoznia. Elmesélte, hogy azóta sokkal sikeresebben vezeti a vállalkozást, ami a pénzügyekben és a profitban is meglátszik.

Ez az egész igazán nem kerül neki sokba. Konkrétan csak nettó 29.900 forintot kell fizetnie hat hónapnyi székhelyszolgáltatásért. Arról nem is beszélve, hogy ehhez még egy ingyenes hónap is jár neki. Nem kell túl bonyolult számolásokba kezdenünk ahhoz, hogy lássuk, hogy ez mennyire megéri. Egy iroda bérlése ennél összemérhetetlenül drágább. A saját lakcímen történő bejelentés sem versenyezhet ezzel a megoldással, mert számolni kell az építményadóval és egyéb jogi hercehurcákkal.

Elmesélte nekem, hogy ez a székhelyszolgáltatás két helyen is történhet: Budapesten és Újlengyelben. Az utóbbi annyiban különlegesebb, hogy annak igénybevételével még az IPA kötelezettséget is elkerülhetjük, teljesen törvényes módon. Az ő cége esetében azonban még is jobb megoldás volt, hogy a székhelye Budapesten legyen bejelentve.

Budapesten belül két lehetőség közül is választhatott: Budán vagy Pesten. Ezek az irodák igazán jól hangzó címeken találhatóak, melyeknek így presztízsbeli jelentőségük is van. Ha a cégünk ilyen helyen van bejelentve, arra az ügyfeleink is jobban fel fognak figyelni.

Géza elmesélte, hogy mióta a cége székhelye nem otthon van, attól nem kell tartania attól, hogy a különböző hatóságok megjelennének nála mindenféle ellenőrzés céljából. Ezeknek a fogadását már elintézi helyette ez a profi csapat, akik tökéletesen tisztában vannak a jogszabályokkal és kiváló ügyvédi kapcsolatoknak is a birtokában vannak.

Mikor tárgyalnia kell valakivel, akkor ezt megteheti a számára biztosított tárgyalóteremben.

Azt is megtudtam, hogy a székhely áthelyezése mennyire gyorsan és egyszerűen zajlott. Elég volt egyszer megjelennie személyesen. Még az ügyvédet is ők biztosították a számára.

Kíváncsi voltam erre a szolgáltatóra, miután ennyi jót hallottam róluk, így ellátogattam a weboldalukra. Igen hasznosnak találtam ezt az internetes felületet, mert itt minden lépést leírnak a lehető legnagyobb részletességgel a szolgáltatásaikkal kapcsolatban. Még cikkeket is találtam itt, melyek minden vállalkozó számára releváns információkat tartalmaznak.