oktatozone.hu – ahol érdemes megőrizni a tananyagot

Az egyetem alatt rengeteget kellett nyomtatnom. Ekkor még nem tartott annyira előre az életem, hogy mindenféle táblagépet vegyek magamnak, meg persze nem is voltak még annyira elterjedtek. A laptopon olvasni pedig nem volt jó, mondjon bárki bármit az erdők védelmében, muszáj volt kinyomtatni azt a rengeteg oldalt, amit aztán átolvastam, átfirkáltam többször és végül az lett, hogy amikor véget ért az egyetem, akkor a legtöbbet rituálisan elégettem és jót bográcsoztunk rajta. Ezzel szemben amit az oktatozone.hu képzésén szereztem, azt a széfbe tettem volna el, ha lenne széfem. De nincs.

Az oktatozone.hu egy budapesti vállalkozás, ahol felnőttek képzésével foglalkoznak olyan témakörökben, amelyeknek a mai életben nagy fajsúlya van. Itt nem adnak olyan szakmát, amivel aztán továbbra is kudarcra van ítélve a tanuló. Pont ez a lényeg benne! Hogy olyan témákat lehet mélyen elsajátítani, amivel aztán feltehetően sokkal egyszerűbb lesz boldogulni a munkaerőpiacon. Mire is gondolok?

Nos, a piacképes szaktudás megszerzése számos területen lehetséges az Oktatozone csapatánál. Mondanom sem kell, hogy a gépészeti területen elérhető többféle képzés is. Nem csoda, hiszen jó szakemberekre mindig szükség lesz, akik jó hegesztési varratokat készítenek, vagy éppen a nyomástartó edényekkel kapcsolatosan van olyan szaktudásuk, ami elengedhetetlen bizonyos berendezések kezeléséhez és karbantartásához.

Napjainkban talán a gépészettel egyenrangúan fontos terület a logisztika, amit szintén oktatnak az Oktatozone-nál. Nem véletlenül, hiszen mennyire fontos mindez: nézzetek körül, hányféle magyar feliratos kamiont láttok az utakon! És mindez csak a közúti szállítmányozás, akkor még nem beszéltünk a vízi, vagy légi szállításról. Szóval bőven van munkalehetőség ezen a területen és hiány van a jó szakemberekből, tehát a képzés témája szerintem telitalálat.

De ha már volt gépészet és logisztika, akkor nyilvánvaló, hogy elektronika és elektrotechnika is van az oktatozone.hu képzései között. Bár én ezekben nem igazán vagyok jártas, abban biztos vagyok, hogy sokan örülnek annak, hogy itt nem csak szakképzéssel foglalkoznak, hanem hatósági vizsgát is lehet tenni. Erre többnyire ahhoz van szükség, hogy bizonyos munkakörökben bizonyos feladatokat elláthasson egy munkavállaló. Mert attól még, hogy mondjuk valaki mérnök, egyáltalán nem biztos, hogy villamos felülvizsgálati jegyzőkönyvet is készíthet. Simán lehet, hogy neki is kell hozzá egy külön képesítés erre vonatkozólag.

Ami viszont teljesen kilóg a kínálatból, de mégis nagyon aktuális a jelenléte a kurzusok között, az az aranykalászos gazda képzés. Bizony, ezt talán sokan tudják, hogy ez a kulcsa annak, hogy valaki földeket vehessen. Meg persze egy csomó hasznos tudást lehet általa szerezni mezőgazdasági kérdésekben, de talán nem ez a fő ok, hogy annyian jelentkeznek ilyen képzésekre. Az oktatozone.hu számomra mindenképpen szimpatikus választás, hiszen széles képzési felhozatallal rendelkezik, miközben ha megnézitek, láthatjátok, hogy az árak igencsak alacsonyak. Én megőriztem a tananyagot, és ti?