Nyomtató javítás vállalkozásban

Informatikusként dolgozom, rendszer üzemeltetésben, kedvenc kollégámmal mi vagyunk a helyi tonerbubusok, akik a nyomtatók hibáit is hajlamosak vagyunk megjavítani, nem küldjük azonnal szervizbe. Nem így kezdtük a karrierünket, de az évek során egyre profibbak lettünk ezen a területen. Kollégám mindig is szerette a függetlenséget, nemrég kitalálta, hogy nyomtatójavítással szeretne foglalkozni, én elég leszek egyedül a cégnél erre a feladatra. Sajnáltam volna, ha itt hagy minket, ezért le akartam beszélni róla, mondtam neki, hogy saját cégben dolgozni sem olyan egyszerű.

Ő azonban számított erre, már ismer engem. Azonnal átkattintott egy weboldalra, ahol kezdésnek már talált információkat a cégalapítás költségeiről. A szekhelypartner.hu oldal volt az, ahol a cégalapítás költsége mindössze 29,900,- Forint, valóban nem nagy tétel. Leírták, hogy ez Budapesti székhelyszolgáltatást is magában foglal 6+1 hónapon keresztül.

Megnéztük mire is jó ez, miket vállalnak a szolgáltatás keretein belül, ha már úgyis benne van egy ideig a díjban. A szolgáltató átveszi és még aznap elektronikusan továbbítja a cég hivatalos leveleit, és nem kell időnként beugrani az eredeti levelekért sem, havonta átpostázzák. Lehet használni az irodájuk egyikét tárgyalásra, illetve a cégeddel kapcsolatos ellenőrzések lefolytatására is.

Erre nem biztos, hogy barátomnak szüksége lesz, bár talán az a 2.190,- Ft havonta semmi ahhoz képest, amilyen előnyei vannak. Érdekes lehet viszont az újlengyeli székhelyszolgáltatás, mert ha ott bérel székhelyet, akkor nem lesz iparűzési adója, azon a településen nincs ilyen tétel.

Amúgy magát a cégalapítást nem lassítja a székhelybérlés sem, a Székhelypartner kiadja a cégbejegyzés előtt a székhely használatához szükséges hozzájáruló nyilatkozatot 1 órán belül, még a szerződés megkötése előtt. Itt olvashattuk, hogy törvényi előírás a cégtábla kihelyezése, ezzel nem voltunk tisztában. De ez sem gond, mert a szolgáltató ezt is megteszi a bérelt székhelyen. Ez azért elég jól jöhet NAV ellenőrzéseknél, mert nem lesz muszáj otthon túlesni rajta. Amúgy is rendszeres kapcsolatban vannak velük, talán így a légkör is kellemesebb lehet a procedúra alatt.

Azért ez még nem minden, azt sem árt tudni, hogy hogyan zajlik ez az egész cégalapítás. Hogy mivel kell felkészülni, hol mit kell intézni, mi a helyzet a hatóságokkal? Kollégám megmutatta, hogy a Székhelypartner oldalon nem csak a cégalapítás költsége derül ki, sok ezzel kapcsolatos információ van még. Többek között az cégalapítás előtti-, utáni teendők, a szükséges személyi feltételek és a szokásos gyakori kérdések is helyet kapnak itt.

Ha cégalapítással kapcsolatos terveid vannak, érdemes itt indulni az információgyűjtéssel. Barátom gyorsan megtalálta ezt az oldalt és az itt olvasottak újabb lendületet adtak neki az ötlete megvalósításához.