Mindent ki kell nyomtatni, mindent meg kell őrizni?

A címben feltett kérdésre szerintem igen a válasz! Papíralapon biztosabb az információvédelem, és szerintem tartósabbak a dolgok, mint elektronikus adattárolókon tartani mindent. Tudom, ez képtelenség sokak szerint, de baleset kevésbé történhet egy dossziéval, mint egy külső winchesterrel. Magyarán, a dosszié nem hibásodik meg. Ezért én nyomtatok mindig! Vagy olyan megoldásokat keresek, hogy minden ki legyen nyomtatva ott is. Mert a papírdosszié nem is tűnik el olyan könnyen, fizikailag, és én az online adattárolásban is kevésbé bízom! A netről is eltűnhet az adat, bár pont mondják, hogy ott mindent vissza lehet állítani… De én inkább nem állítgatnék…

Hogyan segít ezen a székhelyszolgáltatás? Elsőre úgy tűnhet, hogy ez egy külön terület, de a szekhelycentrum.hu megmutatja, hogy talán mégsem. Ott ugyanis nem csak a szokásos (legalábbis az üzleti életben talán sokak által ismert) székhelycím átírást valósítják meg, de őriznek is számunkra dokumentumokat. Helyben, ahol a székhelycím lesz, illetve ahol a székhelyszolgáltatás lényegében megvalósul.

A www.szekhelycentrum.hu oldalán lehetséges opció a BT alapítás, a Kft alapítás, a cégmódosítás, és egyebek is, de a legérdekesebb szerintem – ami nem mindenkinek evidencia – az tényleg a székhelyszolgáltatási lehetőség. Ez egy törvényes és egy cégünknek stabilitást adó szolgáltatás! Ráadásul a Székhelycentrum mindenben egy nagyvonalúságot sugárzó cég. Elég ilyen szolgáltatás után a bejegyzés megtörténte után fizetni. Az ilyeneket én mindig kedvelem! Bejegyeztetni pedig több helyen is lehet velük.

A legdrágább csomag az, amelyben újlengyeli székhelyű bejegyzéssel élhetünk, de ez azért jó és nagyon keresett dolog, mert a csomag része, hogy onnantól nem kell iparűzési adót fizetnünk. Irattárban őrzik továbbá iratainkat, de a 0%-os iparűzési adó tényleg nagyon frekventált valami. Erről tanúskodik, hogy rengeteg cégtábla árulkodik az igénybevételéről a helyszínen. És ott lesz köztük a miénk is, ha akartjuk!

Nagyon sok macerát spórolhatunk meg így az iratokkal, és mint mondtam, nem kérdés, hogy ennek minden eleme törvényes. Sokan az ismerethiány általános megléte miatt ódzkodnak mindentől, így ettől is. Pedig ilyen a bürokratikus ügyintézés: rengeteg lehetőséget, kihasználható, törvényes kiskaput kínál, amit az ilyen szolgáltató cégek felismernek és élnek vele, hogy nekünk kiajánlják. Mi pedig éljünk vele, hogy igénybe vesszük! Jól ki van ez találva, higgyük el. Nem nagyobb lesz az ügyintézési káosz, hanem egyetlen ügyintézéssel lényegesen kisebb!

Visszatérve az iratmegőrzés felvetésére az írásom elején: itt átveszik a nekünk küldött postai küldeményeket és meg is őrzik, valamint kiemelik ezt a három szót: VALÓDI IRATŐRZÉS – IRATTÁR. De nem kell arra sem gondolnunk, hogy ha oda mennek a leveleink, akkor azokért nekünk el kell idővel oda látogatni. Szó sincs róla! Beszkennelik és azonnal eljuttatják azok tartalmát hozzánk, szóval ha nem akarunk, nem kell látogatást tennünk Újlengyelben sem, de még akkor sem kell “kimennünk a helyszínre”, ha valamelyik fővárosi bejelentett székhelycímüket választjuk. Kiváló ez a fajta székhelyszolgáltatás, mert jócskán bír plusz extrákkal és olcsó! Nézzétek meg őket, a szekhelycentrum.hu-t, mit ajánlanak még.

székhelyszolgáltatás