Bármilyen útra csak téli gumival menj!

Két hete egy nagyon kellemetlen, de annál tanulságosabb esemény történt velünk. A barátnőmmel kitaláltuk, hogy veszünk közösen egy nyomtatót, mivel mindkettőnknek sok szöveget és hivatalos dokumentumot kéne nyomtatni állandóan. Ki is néztünk egy megbízhatónak tűnő, kis helyet foglaló nyomtatót, de az kint volt egy budaörsi üzletben, ahová ki kellett mennünk kocsival.

Nekiindultunk az útnak, méghozzá az idei legnagyobb hóban, amire előtte viszont nem igazán számítottunk. Én meg persze teljesen elfelejtettem, hogy csak nyári gumi van az autón, ráadásul a téli gumi már nagyon kopott is volt, úgyhogy végül visszafordultunk. Nincs mese, be kell ruházni egy rendes téli gumira – fogalmazódott meg bennem.

Keresgélni kezdtem a neten, és hamar megtaláltam a Gumidiszkont oldalát. Rögtön feltűnt, hogy milyen sok minden fellelhető náluk, és milyen összetett módon lehet keresni az oldalukon. Alapvetően van náluk nyári és téli gumi is, de olyan is, ami mind a négy évszakra megfelelő. Emellett meg lehet adni a keresett autógumi pontos méreteit is, ami nagyban segít, hogy a saját autónknak tökéletes gumiabroncsot találjuk meg. Ezen kívül a találatokat még számos módon lehet szűkíteni, illetve akciós árakat is találtam a nyitóoldalon. Nekem azonban most egy dolog kellett: egy megbízható téli gumi. Rengeteg márka van a Gumidiszkont honlapján, még felsorolni sem lehet, olyan nagy a választék a prémium minőséget kínáló gyártók között is. Illetve úgy is lehet téli gumira szűrni, hogy a saját autómárkánkra keresünk rá, mely szintén megkönnyíti a nézelődést.

A weblap azt is írta, hogy mennyi darab van raktáron, így jól tudtam tájékozódni, mire számítsak a kínálatot tekintve. Online kosárba is raktam egy számomra megfelelő autógumit, aminek az ára is kedvező volt. Azt is írta a honlap, hogy így mennyi pénzt takarítok meg, ami mindig megerősíti az embert abban, hogy jó helyről vásárol.

Mivel a Gumidiszkontnál személyes átvételre Miskolcon van lehetőség, ezért nekem kifejezetten nagy könnyebbséget jelentett, hogy házhoz tudtam kérni a szállítást. A házhoz szállítás díja sem volt vészes, és hát meg is éri, mert így sokkal kényelmesebb intézni a dolgot. Egy munkanapon belül meg is történt a kiszállítás, pont, ahogyan a honlapon is írták. Az is megnyugtatott, hogy a Gumidiszkont garanciát is vállal az általa kínált termékekre, illetve arra is van lehetőségem, hogy lemondjam a megrendelést, 14 napon belül elállhat ugyanis a vevő a vásárlás szándékától. Mindezekről a honlapon világosan mindent leírtak az általános információk fül alatt, ezáltal biztonsággal tudtam belevágni a vásárlásba.

Így tehát már másnap új téli gumival felszerelve tudtam nekivágni az útnak, és meg is lett a kinézett nyomtató. Nagyon jó tapasztalataim voltak, valóban sokat számított, hogy egy igazán minőségi új téli gumival tudtam szántani az utakat, ezért el is mentettem a honlapot, hátha később még jól jöhet. Egy miskolci barátomnak is bátran ajánlottam a Gumidiszkontot, hiszen ő akár személyesen, szállítási díj nélkül is át tudja venni a rendelt termékeket.

Így ár-érték arányban tehát verhetetlen ajánlatot tudtam kifogni a Gumidiszkont oldalán. A céget tehát bárkinek jó szívvel ajánlom, valószínűleg a jövőben még én is fel fogom őket keresni, akár egy nyári gumi megvásárlása okán. Ebből az egész történetből egyúttal viszont azt is megtanultam, hogy hóban téli gumi nélkül egy tapodtat sem szabad menni.