A vakondháló volt a legjobb megoldás

Bosszantó tud lenni, amikor az ember kertes házba költözik, gyepet telepít és egyszer csak arra ébred, hogy a vakondok feltúrták az egészet. A sztori vége azonban happy end, hisz megtaláltam a tökéletes megoldást, a vakondhálót.

Ezt pedig a gazdabolt.hu-ról szereztem be, ahol egyébként a kiváló minőségű fűmagot is vásároltam. Kezdő vagyok még kertész-ügyben, ezért sem gondoltam arra, hogy bármi veszélyezteti a füvet. Hát tévedtem. Na de visszatérve a gazdabolt.hu-ra, nagyon sok mindent itt vásároltam meg, mikor kertes házba költöztünk. Szerszámokat, metszőollót, virágmagokat és természetesen fűmagot is. Növényvédő szereket, és szinte mindent, ami eszembe jutott. Felkészültnek éreztem magam. Aztán jött a felismerés, hogy korántsem vagyok felkészült, hisz újabb és újabb feladatok adódtak. Ezt azonban egyáltalán nem bántam, hisz a gadabolt.hu-n mindent meg tudtam és meg is tudok vásárolni ahhoz, hogy szép kertünk legyen. A belefektetett munkát is élvezem, hisz a saját kertünkért dolgozom és a végeredményért pedig megéri ez az egész.

Na de visszatérve a vakond-problémára. Azt nem szerettem volna, hogy a vakondok ott maradjanak, ugyan ki szeretné, ha feltúrnák a szép kertjét. Viszont megmérgezni sem szerettem volna őket, vagy ahogy sokan tanácsolták, vízzel kiönteni. Egyrészt semmi garancia nincs arra, hogy nem jönnek vissza, másrészt nem épp a leghumánusabb megoldás megölni az állatokat, a lakóhelyüket ellehetetleníteni.

Így maradt a vakondháló, ami ugyan hamarabb is eszembe juthatott volna, de már nem volt mit tennem. Ellátogattam tehát a gazdabolt.hu-ra, hisz gondoltam, hogy ott találok vakondhálót. Találtam is, nem is akármilyet. Vannak itt olyanok, melyek négyzet alakúak és vannak tekercsben kapható vakondhálók is. Sűrűbb és ritkább hálók is vannak, ezekhez pedig különböző rögzítőket is lehet kapni. Legyen szó akármelyik hálóról is, ezek könnyített hálók, melyek ellenállnak az UV-sugárzásnak, nagy a szakítószilárdságuk és sportpályákon, játszótereken és kertekben is megfelelő védelmet nyújtanak a vakondok ellen. Könnyen méretre lehet őket szabni és a rögzítésük is egyszerű. Ideális választás, hiszen költséghatékony, a vakondot, ami egy védett állat, nem bántja. Ráadásul a növény növekedését sem befolyásolja.

Amikor kertes házba költöztünk, sok mindenre nem gondoltam, hogy mi mindenre is lesz szükségem. Abban viszont biztos voltam, hogy a szükséges dolgokat a gazdabolt.hu webáruházból szerzem majd be. Jól döntöttem akkor és azóta is mindig, hisz a vakondhálót is itt vásároltam meg.

Ugyanúgy, mint ahogy megtaláltam a tökéletes helyet, ahol nyomtatópatront szerezhetek be, megtaláltam a tökéletes helyet, ahol a kertünkhöz szükséges dolgok mindegyike kapható.