A recepteket kinyomtatom, a hozzávalókat megrendelnem

A héten nagytakarítást tartottam a szobámban, és rájöttem, mennyi kinyomtatott papír hever mindenhol. Az asztalomon, a mappáimban, a fiókomban, az ágy alá elrakott dobozokban… Tudtam, hogy nagy haszna van egy nyomtatónak, főleg, ha éppen a kis pesti lakásomban tartózkodom, ahol nincsen efféle készülékem. Például, ha csak digitálisan van meg egy anyag, amit tanulni szeretnék, azt is szeretem kinyomtatni, mert a kézzelfoghatót sokkal könnyeben olvasom. Nyilván elég nehéz így rendszereznem, sokszor össze van kavarodva a sok nyomtatványom. Szóval elkezdtem szépen rendszerezni: hivatalos papírok, tanulnivalók, szépirodalom, receptek… Receptek! Már elfelejtettem, hogy egyszer mennyi király receptet gyűjtöttem ki. Én meg hagytam beleveszni a nyomtatott halmazokba…

Ezen felbuzdulva eldöntöttem, hogy bizony kipróbálom ezeket a recepteket, nem hiába nyomtattam én ki őket. Szerencsére ez lefoglalt néhány hétig, és nem kellett órákat azon merengenem, hogy vajon mit főzzek következőnek. Míg egy napon egy elég érdekes receptbe botlottam. Nem tudom, honnan szedtem, de egy nagyon érdekes chili recept volt. Fogalmam sem volt, honnan szerezhetném be hozzá az alapanyagokat. Gondoltam, próba-szerencse, a neten biztos találok rá megoldást. Az opciók közül a Pazarshop tűnt a legszimpatikusabbnak.

Valójában nem tévedtem, mert azóta én is valóságos chili head lettem. Azért tetszett meg az oldal, mert előre elkészített szószok közül tudtam válogatni, és a sokszor nehezen beszerezhető hozzávalók megkaparintását ily formán ki tudom kerülni. Nem gondoltam volna, hogy a chili rendelés ennyire gyorsan és egyszerűen fog menni. Őszintén azzal sem igazán számoltam, hogy találok egy igényes magyar oldalt, ahonnan a raktáron lévő termékek szinte néhány nap alatt eljutnak hozzám. Hát mindez most egyesült a Pazarshop-ban, és a lelkesedésem határtalan a chili rendelés iránt. Első körben sokat böngésztem az oldalon, hogy ne rögtön a mély vízbe rántsam magamat, nem akartam valóságos, szó szerinti házi sárkánnyá válni, és tüzet okádni a csípős paprikáktól.

Szerencsére enyhébb termékeket is árulnak. Azért is egyszerű eligazodni a sok chili között, mert a legtöbb árun jelzik az erősségét egy 1-től 10-es skálán. Emellett minden termékhez jár egy leírás: adott esetben az, hogy milyen összetevőkből készül, milyen ételekhez ajánlják, mi magának a szósznak a jellegzetessége. Ezeket nagyon élveztem olvasni, úgy éreztem, hogy tényleg szánnak időt arra, hogy minél étvágygerjesztőbbé váljon egy adott termék az olvasó számára. Engem megvettek vele, az biztos. Ami még számomra megkönnyítette a böngészést, az az volt, hogy minden árucikkhez jár egy villámnézet, ami egy rövidebb leírást ad a termékről, jobban összegezve. Már itt könnyebb eldönteni, hogy érdemes-e tovább mélyedni a részletekben, vagy épp nem ez az, amit keresünk.

Van más is, ami miatt tudtam, hogy innen bonyolítom ezentúl a chili rendeléseimet. A legtöbb webshopban maximum a vásárlók véleményeire szabadkozhatunk. A Pazarshop chili szószai között kizárólag olyan üvegek kapnak helyet, melyek egy chilikkel foglalkozó srác által jól értékelt és véleményezett szószok. Ezért van az, hogy a legtöbb terméknél egy videót is megnézhetünk az adott chili kóstolásáról és minősítéséről. Ez a srác tényleg nagyon szakértőnek tűnik, ő is mindig hozzáteszi, hogy kinek ajánlja, mihez ajánlja. Segít abban is, hogy hogyan ne romoljon ránk a felbontott üvegcse.

Szóval, a Pazarshop tényleg elég pazar! Én elsőként egy fokhagymásabb, kevésbé csípős szószt próbáltam ki, és nem csalódtam. Azt is megtanultam, hogy egy chiliben nem az a lényeg, hogy minél erősebb legyen. A lényeg itt is az ízvilág. Az pedig az összes szószban kifogástalan, amit eddig rendeltem tőlük. Próbáltam már mustáros-mangós szószt is, és egyszerűen teljesen a függője lettem. Ezért mondom, hogy itt az egyszerű chiliken túl igazi gasztronómiai csodákra is bukkantam már. Persze a nasikat sem vetettem meg, a chilis mogyorótól kezdve a chilis csokiig sokat megkóstoltam. Számomra lehet, hogy nem mindennapi snackek, de ha valami különlegesre vágyom, vagy akár különlegeset szeretnék ajándékozni, akkor bármelyik tökéletes választás.

Mostanában ideje visszafognom magam, mert a tranzakcióim nagy része chili rendelés lett, és bár minden fillért megér egy Pazarshop-ból érkező szósz, be kell ismernem a mérték fogalmát. De ha már ti is unjátok a szokásos ízeket, próbáljatok ki bármit tőlük, és garantáltan megbolondítja a leghétköznapibb fogásokat is!